Otkriven identitet dvojice srba osumnjičenih za špijunažu

Trajan Trajković i Boban Dajić su dvojica osumnjičenih za špijunažu, koje je privela Policija Kosova na prelazu Bela zemlja. Oni su maskirani putovali vozilom marke Ford, a proveravani i privedeni su nakon dojave da se radi o špijunima. Oni su zadržani u pritvoru, a o događaju je upoznat i državni tužilac.

Vest za Gazeta Metro potvrdio je portparol Kosovske policije Daut Hoxha.

“Dana 10. 7. 2019. oko 09:05 sati u pograničnoj policijskoj stanici Bela Zemlja na izlazu iz Republike Kosovo, Policija Kosova, tokom izvršavanja službenih dužnosti i ovlašćenja, kontrolišući vozilo Ford Galaksi sa tablicama (-KS- ) u kojem su bili dvojica muškaraca srpske nacionalnosti, jedan rođen 1959. a drugi 1978. Procenjeno je da je potrebno njihovo zadržavanje, o čemu je obavešten državni tužilac. Nakon neophodnih konsultacija dvojica osumnjičenih su privedeni. Pokrenut je postupak u skladu sa Krivičnim zakonom Republike Kosovo koji tretira špijunažu, a kasnije će se nastaviti postupak prema zakonu“, rekao je Hoxha za Gazeta Metro.

U međuvremenu, došlo je do ozbiljnih reakcija iz Srbije u kojima se osuđuje ova akcija kosovske policije i traži njihovo hitno puštanje na slobodu.

Trajan Trajković je direktor osnovne škole u Vitini,a Boban Dajić direktor Tehničke škole u Vrbovcu u Klokotu, piše Gazeta Metro, prenosi RTK2.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje