Nakon Zaeva i Haradinaj razgovarao sa ruskim „prankerima“; Thaçi „nije upao u zamku“

Premijer Severne Makedonije nije jedini političar iz regiona koji se našao na meti ruskih „prankera“. Nakon što su u javnost izašli snimci gde navodnom bivšem ukrajinskom predsedniku, Petrou Porošenku, kako se predstavio duo iz Rusije, Zaev saopštava da se plaši realizacije plana podele Kosova od strane predsednika Thaçja i Vučića, kosovski premijer, Ramush Haradinaj, otkrio je da je sa „lažnim Porošenkom“ i on razgovarao, dok kosovski predsednik poručuje da „u zamku nije upao“.

Kosovski premijer, Ramush Haradinaj, kako je juče potvrdio, takođe se našao na meti ruskih „prankera“ koji su nedavno objavili razgovor sa severnomakedonskim premijerom, Zoranom Zaevim, predstavivši se kao bivši ukrajinski predsednik, Petro Porošenko.

Za razliku od svog kolege iz Makedonije koji je tokom tri razgovora u trajanju od sat vremena govorio o mnogim unutrašnjim i regionalnim problemima, ali o strahu od realizacije ideje podele Kosova u dogovoru kosovskog i srpskog predsednika, Ramush Haradinaj tvrdi da u razgovoru sa „lažnim Porošenkom“ nije rekao ništa specifično, jer on svoje stavove o Kosovu iznosi javno.

„Sa predsednikom Petrom Porošenkom sam razgovarao, ali i sa „prankerima“ zatim. Jedan ili dva razgovora sam imao sa njim sa jedne sigurne linije. Međutim, dogodilo se to da je jedan od razgovora obavljen sa hakovane linije, sa koje su zvali. Na sreću, moj razgovor nije izašao iz šablona i nisu ga objavili“, rekao je Haradinaj.

Podsetimo, premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev, nedavno je postao žrtva ruskih komičara Alekseja Stoljarova i Vladimira Kuznecova, koji su nedavno na njihovom You Tube nalogu objavili snimak telefonskog razgovora sa makedonskim premijerom koji je mislio da razgovara sa bivšim predsednikom Ukrajine, Petrom Porošenkom.

Između ostalog, Zaev je sa „Porošenkom“ razgovarao i o Kosovu, rekavši da su se za ideju o promeni granica dogovorili predsednici Thaçi i Vučić, ali i da to može da izazove novi rat na Balkanu i da je nemačka kancelarka, Angela Merkel, u potpunosti protiv ove ideje.

Zaev je juče na konferenciji za medije poručio da mu je „mnogo žao zbog svega“ i izvinio se građanima „što je pao na ovu manipulaciju“.

Dan kasnije, izvinjenje je uputio i kosovskom predsedniku, Hashimu Thaçiju, rekavši da je sve ono što je izjavio u vezi sa davanjem 10 opština na Kosovu Srbiji zasnovano na dezinformacijama, te da nema nijednu službenu informaciju u vezi sa onim što je izjavio tokom razgovora sa ruskim „prankerima, preneli su kosovski mediji.

Osim kosovskog premijera, ruski prankeri pokušali su da kontaktiraju i kosovskog predsednika, Hashima Thaçija, međutim, kako je sam potvrdio „on nije upao u tu zamku“.

Izvor: Kossev

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje