Ko je ubio Ivanovića? Za istražne organe nepoznanica ali tabloidi znaju sve

Predsednik Srbije, u sredu, na konferenciji za štampu po prvi put izneo je sumnje srpskih istražnih organa o umešanosti Florima Ejupija, glavnog osumnjičenog za zločin u Livadicama, u ubistvo Olivera Ivanovića, otkrivši da srpski organi „misle da imaju i ime“ osobe koja je pucala u Ivanovića. Za samo dva dana, na naslovnim stranama tabloida čitav slučaj je rešen.

Ejupi, Štićenik CIA je “mozak” likvidacije Ivanovića? Stigao je iz Nemačke preko Tirane neposredno pre ubistva. Osmunjičen da je razneo autobus “Niš ekspresa”, pa pobegao iz Bodnstila, izvestile su Novosti.

Kako je svedok o zločincu povezanim sa ubistvom rekao za Blic, Ejupi se smejao i hvalio masovnim ubistvom. Za razliku od Novosti, koje sumnjaju da je Ejupi, štićenik CIA-e, sutradan, Telegraf donosi svoje otkriće. Nemačka tajna služba je ta koja ga štiti, i ne samo to, pomogla mu je da doputuje u Prištinu, a zatim da se odmah vrati u Nemačku.

Za to vreme, Kurir je izvršio ekskluzivnu rekonstrukciju ubistva Olivera Ivanovića. Tako su čitaoci Kurira mogli da saznaju kako su Ejupi i Zekaj pratili Ivanovića i analizirali njegove navike, odakle su nabavili automobil korišćen u likvidaciji, na koji način je Ejupi pucao i kako je organizovano bekstvo, gde su uništeni svi tragovi sa mesta zločina i konačno, u koju zemlju su odleteli s prištinskog aerodroma.

Za razliku i od srpskih i od kosovskih istražnih organa, Kurir je otkrio i ime nalogodavca ovog zločina. Reč je o predsedniku kosovske skupštine, Kadriju Veseliju, “Gospodaru Kosova” do kojeg vode krvavi tragovi.

Međutim, ima i onih koji miniraju istragu ovog ubistva, otkriva danas Blic. Advokat bombaša je vođa hajke na Srbiju. Advokat Mahmut Halimi, za kojeg Blic navodi da je „zaštitnik bombaša Ejupija“, branilac je i Marka Rošića, jednog od uhapšenih Srba osumnjičenih za učešće u ubistvu.

Po svemu sudeći, ili će istražni organi potvrditi ili demantovati ove navode, ili će, kao i u slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović, slučaj ubistva Olivera Ivanovića godinama nastaviti da se rešava samo na naslovnim stranama tabloida.
U nastavku pogledajte naslovne strane srbijanskih dnevnih listova prethodnih dana:

Izvor: Kossev

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje