Haradinaj: Kriza na Severu improvizovana, neću dozvoliti da građanima nedostaje bilo koji proizvod

Kosovski premijer, Ramush Haradinaj izjavio je da postoje dokazi da postoji improvizovani scenario humanitarne krize na Severu Kosova.

Nakon sastanka vlade, premijer je rekao novinarima da neće dozvoliti da bilo šta nedostaje građanima Kosova na Severu, ali da će raskrinkati takve projekte, za koje kaže da su čudni.

Haradinaj kaže da su oni u obavezi da uspostave red i zakon na Severu zemlje, i da se neće povući, već ići napred ka sprovođenju zakona tamo.

„Imamo saznanja od pre samo dve-tri nedelje za jedan takav plan improvizacije jedne humanitarne krize noseći određene proizvode po kućama, po drugim objektima, imamo i dokaze ovakvog scenarija, uključene ljude. Mi nećemo dozvoliti da im nedostaje nijedan proizvod, zato što su građani Kosova, ali takođe ćemo raskrinkati ovakve projekte koji su čudni, ne pripadaju više ovom veku, to su prevaziđeni metodi ti takvi postupci. Znamo da im je ciljano četvrtak da aktiviziraju ovaj scenario, upozorili smo dan pre“, rekao je Haradinaj.

„Postoji tendencija da nas primoraju kao Kosovo da zatvorimo oči pred krijumčarenjem i pred trgovinom, dakle ne smemo to dozvoliti, ne zbog nekog prehrambenog proizvoda već što krijumčari osim prehrambenih proizvoda mogu da prenose i narkotike, oružje i druge proizvode“, rekao je premijer Haradinaj nakon sastanka vlade.

Pre nekoliko dana, Kosova Press je izvestila o planu koji spremaju ljudi na Severu, kojima upravlja Beograd, u cilju prikazivanja ozbiljne, takozvane „humanitarne katastrofe“.

Pozivajući se na izvore iz bezbednosnih službi, Kosova Press je prenela da je hitan sastanak održan u hotelu „Grej“ u Severnoj Mitrovici, u kome su učestvovali i novoizabrani gradonačelnici četiri severnih opština, nekoliko istaknutih privrednika iz tog kraja, predstavnici ilegalnih institucija, kao i viši vladin zvaničnik iz Beograda, gde je, između ostalog, pripremljen plan „humanitarne katastrofe“ na Severu.

Juče je kosovski premijer rekao da neće dozvoliti krijumčarenje tamo, pošto prema njegovim rečima, osim prehrambenih proizvoda, mogu se prenositi i narkotici i oružje.

Izvor: Kossev / Koha

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje