Kosnet traži podršku za komisiju za istinu i pomirenje

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet izrazio je podršku radu na uspostavljanju Komisije za istinu i pomirenje na Kosovu.

On je objavio na Tviteru kako su on i njegova supruga Alison danas primili članove pripremnog tima za osnivanje Komisije za istinu i pomirenje, i da je bio impresioniran njihovim radom. Ambasador Kosnet je zatražio uključivanje, konsultacije i političku podršku za rad Pripremnog tima.

Formiranje Komisije za istinu i pomirenje na Kosovu, inače, inicirao je predsednik Hashim Thaçi. On je imenovao Pripremni tim sastavljen od predstavnika vladinih institucija i predstavnika civilnog društva koji su zaduženi za izgradnju pravne i tehničke infrastrukture za narednu komisiju.

“Alison i ja smo se sastali sa Pripremnim timom za Komisiju za istinu i pomirenje. Bio sam impresioniran postignutim napretkom i nadam se da će ovaj projekat pomoći svim zajednicama na Kosovu da se odgovorno nose sa prošlošću.Uključivanje, konsultacije i politička podrška biće od vitalnog značaja”, napisao je Kosnet na Tvitteru.

(RTK live)

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje