Ovu PILOTKINJU video je ceo svet! Čak je i predsednik Južnoafričke republike ostao u senci ZBOG NJE (Video)

U Južnoafričkoj republici proteklog vikenda održana je inauguracija novoizabranog predsednika Sirila Ramafosa, ali je svu slavu pokupio mlada pilotkinja, tačnije žena koja je prvi crni ženski pilot u zemlji.

Major Mandisa Nomcebo Mfeka (32) rođena je u Ntuzumi na istočnoj obali Južne Afrike.

Mandisa sanja o tome da postane pilotkinja od svoje pete godine, a san joj se ispunio 2008. godine kada se pridružila južnoafričkoj avijaciji i vinula u nebo. “Krila” je dobila tri godine kasnije, piše Rt.

Mfekin brzi uspon do slave dodatno je zacementirala ceremonija u subotu, kada je ona povela borbene avione na nebu prilikom inauguracije predsednika.

Ubrzo je postala senzacija u Južnoj Africi ali i izvan nje, ljudi joj šalju podršku pozdravljajući “žensku moć” i tvrdeći da ih je Mfekino istorijsko ostvarenje učinilo “ponosnim što su Južnoafrikanci”.

53291003_10215003238047616_7403679137539293184_n

– Prvi put sam shvatila da mogu da se pridružim vazduhoplovstvu i postanem pilot kada sam imala 16 godina i radila istraživanja o karijeri u matematici i nauci, i sećam se da sam došla do članka južnoafričkog vazduhoplovstva – rekla je Mfeka u intervjuu.

 

Na pitanje o ulozi kao pilota borbenog aviona, opisala ga je kao “neverovatno iskustvo” koje je “tako mentalno stimulativno”.

– Obožavam svoj posao – zaključila je ona.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje