Enela Palavra duetom s Alenom Islamovićem ‘pregazila’ Indiru Radić

Enela Palavra i Alen Islamović ukrstili su glasove u pjesmi “Nije mi dobro”.

Ova mlada pjevačica bosanskih korijena već duže vrijeme živi i radi u Americi te iza sebe ima nekoliko uspješnih samostalnih singlova, a zbog izgleda i nastupa na sceni mnogi je zovu i bosanskom Šakirom (Shakira).

– Enela je vrlo simpatična djevojka čije sam pjesme imao prilike čuti i drago mi je da je oko sebe okupila dobar tim ljudi pa vjerujem da je, zbog toga i njene predanosti radu, njen uspjeh zagarantiran. Čim sam dobio ovu pjesmu, sjetio sam se nje i tako je krenula naša saradnja. Iako smo pjesmu i spot snimali na dva kontinenta, mislim da smo napravili odličnu pjesmu koju će publika vrlo brzo prihvatiti i pjevušiti. CMC festival je idealno mjesto za njenu prezentaciju, ali nekako se nadam da će među publikom zaživjeti i prije, tako da je možemo svi skupa pjevati u Vodicama – rekao je Alen Islamović.

Enela je sretna što će tu pjesmu otpjevati na festivalu.

– Ovo je, na neki način, i moj novi početak. Zapravo, osim ovog dueta sa Alenom, u pripremi je još jedan s megapopularnim bh. folk pjevačem, ali o kome je riječ, neka za sada ostane mala tajna. Vjerujem da će nova pjesma koju sam snimila sa Islamovićem vrlo brzo postati hit i zavladati posebno među mlađom publiko – Enelina su očekivanja.

Pjesma “Nije mi dobro” najavni je singl Alenovog novog studijskog albuma “Tajno”, koji će se u prodaji naći krajem ovog mjeseca, a službena promocija bit će upravo u Vodicama na CMC festivalu.

Na novom albumu naći će se 17 pjesama, od kojih su neke Alenove starije pjesme snimljene u novim aranžmanima.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje