Nakon najvećeg skandala u povijesti „Eurovizije“ Islanđanima sada prijete kaznom…

Islanski bend “Hatari” koji je, po mišljenju većine, imao najupečatljiviji nastup na “Eurosongu”, potrudio se da ne bude upamćen samo po tome.

Članovi grupe su u “green roomu” izazvali skandal, kada su usred Tel Aviva razvili dvije zastave Palestine, što je u publici ispraćeno glasnim negodovanjem i zvižducima.

Tehno pankeri su još prije nastupa u drugom polufinalu “Eurosonga” privukli pažnju izjavom da je apsurdno nastupati u Izraelu zbog njegove politike prema Palestincima. Organizatori “Eurosonga” su po završetku takmičenja najavili moguće sankcije.

“Raspravljaćemo o ovome. “Eurosong” nije politički događaj i to što su Islanđani uradili kosi se sa našim pravilima. Kakve će biti posljedice po njih? O tome će uskoro odlučiti Europska unija emitera”,saopćeno je iz “Eurosonga”.

Snimak koji je objavio bubnjar grupe na društvenim mrežama pokazuje kako jedan muškarac sa novinarskom akreditacijom na “Eurosongu” pokušava da im otme zastave prije nego što su i pokazali uz riječi “Dajte mi zastavu Palestine”. Ali, očigledno su ih imali još.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje