Haradinaj tražio da se u privatnom sektoru omoguće bolje plate

Premijer države, Ramush Haradinaj, tokom interpelacije u Skupštini je govorio o minimalnoj plati u privatnom sektoru.

“Kao premijer vlade sam razmišljao o koeficijentu koji bi bio odgovarajući. Ideja je da mjesečna plata ne bude ispod 239 eura. Svi smo svjesni da su ekonomski heroji na Kosovu preduzetnici koji zapošljavaju ljude, koji otvaraju radna mjesta”, rekao je Haradinaj, prenosi Lajmi.net.

Kaže da se ne mogu povećati minimalne plate dok se ne ojačaju preduzetnici.

“Kao Kosovo smo preduzeli neke postupke, ali od 2011. ova tema je na stolu, bilo bi bolje dati podršku onima koji zapošljavaju ljude koji podižu minimalne plate. Moramo raditi zajedno, sve stranke, da bi regulisali i tretiranje radnika u privatnom sektoru. Potrebna je obostrana briga, imamo neke mehanizme koje bi ih podržali”, dodao je premijer.

Dalje, Haradinaj je rekao da je vrijeme da se radnicima u privatnom sekotru obezbjedi dostojanstvenija plata i bolji uslovi za rad.

“Treba naglasati da kao vlada pozdravljamo odluke vlade i podršku parlamenta. To je dobar zahtjev potreba od 2011. Zainteresovani smo da obezbjedimo dostojanstveniju platu i bolje radne uslove. Briga o minimalnoj plati je proizvod vremena i vrijeme je da to uradimo zajedno”, zaključio je Haradinaj.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje