Ponovno hakovani Microsoft-ovi web e-mail servisi

Microsoft je priznao da je nedavno imao hakerski upad koji je hakerima omogućio pristup određenim email informacijama.

U emailu koji je poslao korisnicima koji su uključeni u napad Microsoft objašnjava da je maliciozni softver kompromitovao pristupne podatke Microsoft-ovog agenta za podršku, što je napadačima omogućilo pristup informacijama skladištenim u Microsoft-ove email naloge (@outlook.com, @hotmail.com i @msn.com).

Informacije izložene hakerima uključuju email adrese, imena datoteka, predmete emailova (subjects) i nazive drugih email adresa sa kojima su korisnici komunicirali. Microsoft tvrdi da hakerima nisu bili izloženi sadržaji mailova, kao ni dodatci (attachements).

Neautorizovani pristupi su bili zabeleženi između 1. januara i 28. marta ove godine, ali Microsoft ne odaje detalje o tome kako su hakeri uspeli da komprimituju “credentialse” agenta podrške, ali kaže da je trenutno isključio kompromitovani nalog čim je detektovao upad.

Microsoft kaže da lozinke nisu pokradene, ali preporučuje svima da ih promene i ukazuje na mogućnost povećanja phishing emailova koje bi korisnici mogli dobijati nakon ovog slučaja.

Čitav mail koji je Microsoft slao korisnicima možete pročitati ovde:

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje