Muž Salme Hayek će donirati 100 miliona eura za renoviranje katedrale Notre Dame

Milijarder Francois-Henri Pinault i njegova porodica obećali su da će donirati 100 miliona eura za obnovu katedrale Notre Dame u Parizu čiji je veći dio izgorio u razornom požaru, piše Pop Sugar.

“Odlučili smo da iz fondova Artemide preusmjerimo 100 miliona eura za potpunu rekonstrukciju katedrale Notre Dame”, rekao je Francois-Henri Pinault.

Francois-Henri je predsjednik i izvršni direktor Keringa, međunarodne luksuzne grupe koja posjeduje brendove kao što su Gucci, Alexander McQueen, Balenciaga i Yves Saint Laurent.

Oženjen je glumicom Salmom Hayek koja je također izrazila žaljenje nakon informacije da se zapalila katedrala Notre Dame i da je nastala veća materijalna šteta na ovom historijskom spomeniku.

“Kao i mnogi drugi, ja sam u dubokom šoku i mnogo sam se ražalostila nakon što sam vidjela ljepotu katedrale Notre Dame kako se pretvara u dim”, napisala je Hayek na Instagramu.

Interesantno je da su se Pinault i Hayek vjenčali manje od jednog kilometra od katedrale Notre Dame i navodno još uvijek posjeduju kuću u njenoj blizini.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje