CIK: Prijava kandidata za izbore do 18. aprila

Zahtevi za prijavu kandidata na vanrednim izborima za predsednike četiri opštine na severu Kosova, koji su zakazani za 19. maj, primaju se do 18. aprila.

Član Centralne izborne komisije u Prištini Stevan Veselinović u izjavi za RTS najavio je da će registracija birača van Kosova početi 25. i trajati do 30. aprila, dok će kampanja trajati od 13. do 17 maja.

“Kratka kampanja, ali u odnosu na rokove možda i zadovoljavajuća. Videćemo kako će reagovati kandidati za ove izbore”, rekao je Veselinović.

On je dodao da se danas usvaja i sastav opštinskih izbornih komisija, koji je trebalo juče da bude usvojen, ali je pomeren zbog “tehničkih stvari”.

Veselinović je pozvao sve birače koji su podobni za glasanje u ove četiri opštine na severu Kosova da se prijave, navodeći da će na sajtu CIK-a moći da skinu obrasce i pošalju dokumenta.

Izbori su raspisani za 19. maj, nakon što su u novembru prošle godine predsednici opština na severu podneli ostavke zbog odluke vlasti u Prištini da uvedu taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

Predsednike će birati žitelji četiri opštine – Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Izvor: RTK2

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje