Tužilac: Ubistvo Ivanovića mogla izvesti samo dobro organizovana grupa

Ubistvo Olivera Ivanovića, još nerešeno, predmet je kojim se bavi i prištinsko tužilaštvo. Specijalni tužilac u Prištini kaže da je ono moglo da bude izvedeno samo delovanjem organizovane grupe.

Sa Syle Hoxhom je razgovarao novinar nedeljnika NIN Milan Radonjić.

U jednom od retkih intervjua za medije specijalni tuzilac Syle Hoxha, je govorio o istrazi koju vodi u slučaju ubistva političara Olivera Ivanovića. Hoxha je rekao da je samo dobro strukturisana i organizovana grupa mogla da izvrši ovo ubistvo.

On je rekao da su trenutno četiri lica osumnjičena za ovo ubistvo, od kojih su dvojica u pritvoru. Hoxha je govorio i o zameniku predsednika Srpske liste i osumnjičenom Milanu Radoičiću, koji se na dan pretresa nije nalazio kod kuće i od tada je u bekstvu.

“Mi imamo sumnje o nekoliko krivičnih dela vezanih za Radoičića. To je pomaganje u izvršenju krivičnog dela ubistva na štetu pokojnog Olivera Ivanovića, zatim sumnja za organizovani kriminal i narkotike, jer smo na dan pretresa u kuci osumnjičenog Milana, pronašli jednu količinu narkotika. Takođe, policajac Nedeljko Spasojević je osumnjičen da je pružio pomoć pri izvršenju krivičnog dela”, kaže Hoxha.

Hoxha je rekao da poseduju dva telefona pokojnog Ivanovića, ali imajući u vidu da je on koristio brojeve srpske telefonske mreže, kosovskim pravosudnim vlastima je tesko da dođu do sadržaja poslednjih Ivanovićevih razgovora.

“Imamo poteškoća, jer tužilaštvo za teške zločine u Beogradu koje se bavi ovim slučajem do sada nam nije pružilo dovoljno dokaza. Naša glavna prepreka je to što ne možemo doći do telefonskih razgovora, jer se severni deo pokriva sa srpskim telekomom”, kaže Hoxha.

lpak, on nije negirao da su iz Beograda poslali nekoliko materijala o ovom slučaju, koji su deo dokumentacije predmeta i koji će biti razmotreni. Hoxha je naglasio da je tužilaštvo očekivalo iz Beograda više dokaza koji bi bili relevantni za ovaj slučaj.

U dosadašnjim političkim prepucavanjima između Prištine i Beograda, svaka od strana je stavljala do znanja da onu drugu sumnjiči za ubistvo Ivanovića.

Hoxha je u vezi sa ovim apelovao na sve koje imaju informacije o ovom slucaju da sarađuju sa tužilastvom, rekavši da je obelodanjivanje ovog slučaja u interesu obeju država, i da nije dobro da se ostavi prostor za manipulaciju ili zloupotrebu ubistva Olivera Ivanovića.

(Radio Kontakt Plus, NIN)

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje