Nevjerovatni Slovenci okupirali dvoranu u Miamiju, 2.000 navijača napravilo spektakl

Blizu 2.000 slovenskih navijača pratilo je NBA meč između Miamija i Dallasa u kojem su igrala dva reprezentativca Slovenije Goran Dragić i Luka Dončić.

Miami je na domaćem terenu upisao pobjedu rezultatom 105:99, a najbolji pojedinac meča bio je upravo Goran Dragić koji je drugi put u karijeri ostvario triple-double učinak. Za nešto više od 37 minuta provedenih na parketu, Dragić je ubacio 23 poena, što ga je učinilo najefikasnijim igračem utakmice, a pored toga imao je 11 asistencija i 12 skokova.

S druge strane, najefikasniji u ekipi Dallasa bio je Luka Dončić koji je za 30 minuta na parketu ubacio 19 poena, a imao je sedam asistencija i osam skokova.

Slovenci su u potpunosti obilježili ovaj susret, kako na terenu, tako i na tribinama, a blizu 2.000 slovenskih navijača bilo je u American Airlines areni u Miamiju gdje su došli pružiti podršku svojim igračima i uspjeli su napraviti pravi spektakl.

Na kraju meča Dragić i Dončić su razmijenili dresove i srdačno su se pozdarvili s navijačima iz Slovenije, a pored toga košarkaš Miamija je za mlađeg kolegu iz reprezentacije rekao da će biti jedan od najboljih igrača na svijetu.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje