Policija: Mladiće u Mitrovici napali Srbin i Bošnjak – Đurić krivi Albance

Povodom sinoćnjeg napada na dvojicu mladića u Bošnjačkoj mahali, direktor tzv. Kancelarije za Kosovo Marko Đurić je naveo da su “Albanski ekstremisti pokazali da ne prezaju od nasilja da svoj pakleni naum sprovedu u delo”, ističući da se napad ne može posmatrati van konteksta albanskih namera da anektiraju severni dio Mitrovice. Međutim, iz Policije je saopšteno da su za napad na dvojicu srpskih mladića odgovorni Srbin i Bošnjak.

Srbin i Bošnjak evidentirani su kao osumnjičeni da su sinoć fizički napali dvojicu Srba u Bošnjačkoj mahali u Sjevernoj Mitrovici, saopštila je jutros Kosovska policija, a prenosi Kossev.

Tokom incidenta koji se dogodio u ulici Nemanjina, žrtve su pretrpjele tjelesne povrede nakon čega su upućene na lečenje.

Kako se sumnja, među napadačima evidentirani su jedan muškarac kosovski Srbin i jedan Bošnjak, dok do sada niko nije uhapšen, navodi se u 24-časovnom izveštaju Kosovske policije.

Nalogom tužioca slučaj je otvoren i dalje se istražuje.

Međutim, direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić za napad krivi Albance.

“Albanski ekstremisti pokazali su da ne prezaju od nasilja da svoj pakleni naum sprovedu u delo, ali to neće pokolebati rešenost srpskog naroda da opstane na Кosovu”.

Istovremeno je apelovao na “srpsku braću u Mitrovici” da ne nasedaju na provokacije, jer bi, kako kaže, svakim nepromišljenim odgovorom zapravo “izašli u susret željama i očekivanjima ekstremnih Albanaca koji svakodnevo traže povod za eskalaciju sukoba”.

“Albanskim ekstremistima još jednom poručujem da ne iskušavaju spremnost Srbije da zaštiti svoj narod na Кosovu, jer ona je nesumnjiva i zasnovana na realnoj snazi”, navodi se u saopštenju Marka Đurića.

Izvor: RTV KiM, Kossev

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje