Podržaćemo Albanski forum, ne tražimo funkcije

Demokratska Crna Gora odlučila je da podrži Albanski forum nakon lokalnih izbora u Tuzima, i time, kako su kazali, obezbijede presudni glas za slanje DPS-a u opoziciju.

“Glavni odbor Demokratske Crne Gore na jučerašnjoj 24. sjednici donio je odluku kojom je ovlastio Štjefana Camaja, predsjednika OO Demokrata i odbornika u SO Tuzi, da može podržati izbor kandidata za predsjednika SO i predsjednika Opštine Tuzi iz koalicije Albanski forum i time obezbijediti presudni 17 glas za slanje DPS-a u opoziciju”, saopštile su Demokrate.

Navedena podrška je bezuslovna, navode iz stranke Alekse Bečića, i ističu da “Demokratska Crna Gora neće učestvovati u vršenju vlasti, niti tražiti zauzvrat bilo kakvu funkciju u istoj”.

“Navedena odluka je motivisana željom da ispoštujemo izbornu volju građana Tuzi i pošaljemo DPS u opoziciju. U suprotnom, kako preksinoć i potvrdi predsjednik DPS-a, da nijesu Demokrate osvojile mandat Albanski forum ne bi mogao da formira vlast i išlo bi se na nove izbore”, navode iz Demokrata.

Podsjećaju da konstituenti koalicije Albanski forum, partije koje imaju 16 odbornika u SO Tuzi, nemaju poslanika u aktuelnoj skupštinskoj većini na državnom nivou, “a Albanska alternativa i Demokratski savez Albanaca su u prethodnom sazivu SO Tuzi bili zajedno sa Demokratama opozicija upravo DPS-u, BS-u i SD-u”.

“Na ovaj način, Demokrate su još jednom pokazale da su nam interesi građana na prvom mjestu i da interes oslobađanja crnogorskih opština od strane DPS-a za nas nema alternativu. Bićemo jak kontrolni mehanizam vlasti koju će vršiti Albanski forum, vodeći prevashodno računa o potrebi rješavanja nagomilanih infrastrukturnih problema, zaštiti poljoprivrednih proizvođača, jačanju međuvjerskog i međunacionalnog sklada, kao i zajedničkog suživota i građanskog karaktera našeg društva i naše države”, poručuju Demokrate.

(RTCG)

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje