Poslanik Srpske liste bio je prisutan na sjednici kada je glasana Platforma

Iz Srpske liste i dalje podupiru tvrdnje predsjednika Vučića da je lider Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović, dao kvorum za izglasavanje Platforme o dijalogu, iako u prilog toj tvrdnji pružaju selektivni uvid u zapisnik sa sjednice iz kog se vidi da je spornoj sjednici prisustvovalo 77 poslanika, što je za 16 više od 61 poslanika koliko je potrebno za kvorum u kosovskoj skupštini, piše Kossev.

Na današnje otvoreno pismo Slobodana Petrovića upućeno Aleksandru Vučiću, ubrzo je reagovala Srpska lista, navodeći da je dokument potrebno „podrobnije analizirati zbog količine laži koje sadrži“. Dalje u osam tačaka iznose razloge zbog kojih je Petrović „poslušnik albanskih partija i svojih mentora“.

U prvoj od tih tački tvrde da je Slobodan Petrović „svojim prisustvom i uzdržanim glasom na sjednici skupštine u Prištini omogućio usvajanje platforme za dijalog.

Dalje tvrde da je predsjednik Vučić tvrdio da je Petrović dao kvorum, ne i glasao za Platformu.

Inače, na slici koju je priložila Srpska lista uz saopštenje, na listi poslanika je vidljivo i ime Slavka Simića, jednog od poslanika Srpske liste. Uvidom u zapisnik, Simićevo ime je evidentirano kao jedno od 77 poslanika koji su registrovani kao prisutni na sednici i koji čine kvorum. Međutim, Simić nije pristupio glasanju, te pored njegovog imena, kao i pored imena 17 drugih poslanika koji su registrovani kao prisutni, ali nisu pristupili glasanju, stoji znak „-„. Poslanici kosovske skupštine se evidentiraju kao prisutni individualnim poslaničkim karticama. Poslanici Srpske liste, prema tvrdnjama ove partije, bojkotuju rad Skupštine Kosova još od novembra prošle godine.

Srpska-lista-skrinšot.jpg

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje