HRVATSKA U ŠOKU: “Skandalozna odluka u BiH – HDZ glasao protiv osude četničkog okupljanja”!

Svi vodeći hrvatski mediji u sujednoj Hrvatkoj objavio su na udarnim stranama vijst da su zastupnici HDZ BiH, stranke čiji je predsjednik Dragan Čović, na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH glasali protiv osude četničkog okupljanja u Višegradu.

Hrvtski mediji pišu da je Zlatko Miletić, zastupnik u Klubu Hrvata, ali iz Demokratske fronte (DF) kojoj je na čelu član predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić, predložio da se na dnevni red sjednice uvrsti i javna osuda skupa u Višegradu, gdje se u nedjelju okupilo više stotina pripadnika četničkog pokreta iz BiH i Srbije kako bi odali počast Draži Mihailoviću.

Uz “bogatu” ikonografiju ovog zločinačkog pokreta te pjesme u kojima se zazivalo zločine protiv Hrvata i Bošnjaka. Okupljanje su odmah osudili predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministar sigurnosti Dragan Mektić kao i ambasade Velike Britanije i SAD-a u BiH te delegacija Europske unije u Sarajevu.

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarkizjavio je kako je okupljanje u Višegradu bilo čin mržnje i pozivanja na nasilje što je nespojivo s vrijednostima europskih demokracija.

Zlatko Miletić je podnio službeni zahtjev, o kojem se zatim glasalo.

Za uvrštavanje te tačke na dnevni red glasalo je šest zastupnika iz SDA, DF-a, SBB-a i SDP-a dok su protiv bili delegati iz reda HDZ-a, SNSD-a i SDS-a. Dakle, dio predstavnika Hrvata te svi Srbi. “Delegati koji su bili protiv, a dolaze iz stranaka SNSD, HDZ i SDS su Mladen Bosić, Dušanka Majkić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Nikola Špirić, Dragan Čović, Lidija Bradara i Bariša Čolak”.

takav postupak delegata iz reda HDZ-a BiH, hrvatski mediji okvafificirali su kao “neviđeni skandal”.

(SB)

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje