Ničić: Crtanje mete novinarima neprihvatljivo

Etiketiranje novinara i pokušaj diskreditovanja u smislu, „ko vas plaća da tako radite“ i slično, neprihvatljivo je i od stane predstavnika vlasti i od strane medija i bilo koga, pa i onih koji se kriju iza izmišljenih profila na društvenim mrežama, rekao je za RTV Kim predsednik UNS-a na Kosovu Budimir Ničić.

„Što se ovog konkretnog slučaja tiče, etiketiranje i uvrede su krenule nakon što je jedna odbornica snimala i fotografisala novinare „jer ne rade po njenoj volji“ i to postavila na društvene mreže. To je direktno crtanje mete novinarima i svim zaposlenima u tom mediju.“

On podseća da „nije prvi put da političari, ali i mnogi drugi, bez ikakvog osnova svojim lažima i insinuacijama etiketiraju i vređaju novinare i medije koji im zbog, verovatno, nekakavih ličnih ili partijskih razloga i frustracija nisu po volji“.

Poručuje da da je posao medija i novinarskih udruženja da se bore protiv „takvih pojava“. Pozivajući na solidarnost navodi da bi ovakvi slučajevi trebalo da se prijave policiji.

„Jer to nisu bezazlene stvari, posebno ne ovde gde imamo oko 30 napada godišnje na novinare i medijske radnike,“ zaključio je predsednik UNS-a na Kosovu Budimir Ničić.

 

(Kossev)

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje