Venecuela upozorila SAD: Desiće vam se drugi Vijetnam

Venecuelanski ministar insotranih poslova Horhe Areaza je izjavio da se narod njegove zemlje već sada suočava s brojnim poteškoćama i izazovima zbog američkih sankcija.

“Ako Sjedinjene Američke Države budu išle dalje, Trampove ruke bi mogle biti uprljane krvlju”, kazao je Arreaza na konferenciji za medije u sjedištu Ujedinjenih naroda u Njujorku.

Optužio je SAD da pokušava izvesti puč u Venecueli, dodajući kako Vašington želi naftu, zlato i minerale njegove zemlje.

Istakao je da Venecuela nije dozvolila dostavu humanitarne pomoći koju je poslao SAD zbog toga što, kako je kazao, ne vjeruju da im Vašington zaista želi pomoći.

“Budimo pošteni, zar nam zaista žele pružiti pomoć?”, zapitao se venecuelanski ministar inostranih poslova.

Apelovao je na ukidanje sankcija njegovoj zemlji te dodao da u Venecueli ne postoji humanitarna kriza.

”U Venecueli nema humanitarne krize, imamo ekonomiju koja je pod embargom”, rekao je Areaza te poručio da su spremni sjesti za sto s opozicijom i razgovarati.

Upozorio je da bi se stanje u Venecueli moglo dodatno pogoršati ako se SAD bude i dalje miješala u politička pitanja u ovoj zemlji.

”Ono što se dogodilo u Vijetnamu desiće se i u Venecueli. Samo američki narod može zaustaviti Trampovo ludilo”, kazao je Areaza novinarima.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje