Haradinaj ne popusta: Volimo Ameriku, ali nećemo se pokoriti Srbiji

Premijer Kosova, Ramush Haradinaj je nakon sastanka državnih lidera i nekoliko ministara koji je održan u Vladi, govorio je o temama o kojima se diskutovalo.

Do sastanka je došlo nakon što je danas ambasador SAD u Prištini, Phillip Kosnett, uručio pismo dva zvaničnika Stejt deparmenta i jednog zvaničnika Nacionalnog savjeta za bezbjednost SAD u kom se izražava se neverica zbog „olake“ odluke Kosova da „ignoriše savjete“ SAD i upozorava Vlada Kosova da dok ne suspenduje odluke o taksama ne može da očekuje da se odnosi Kosova i SAD „vrate na prethodan, zavidni nivo“.

Haradinaj je novinarima rekao da se sastao i sa američkim ambasadorom Phillipom Kosnettom, kojeg je nazvao gospodinom diplomatom. Rekao je da voli Ameriku, ali da se neće pokoriti Srbiji i da taksa nema veze sa Amerikom već sa Srbijom i da se, prema njegovim riječima, neće ukinuti do priznanja Kosova.

“Sastao sam se sa ambasadorom Phillipom Kosnettom, koga mnogo poštujem… tražio je da Kosovo suspenduje takse i predao pismo liderima svih institucija. Mi smo mu objasnili našu poziciju, rekli da volimo Ameriku ali da se nećemo pokoriti Srbiji”, izjavio je Haradinaj nakon sastanka.

Haradinaj je dodao i da se njegova odlučnost nije „ni hrabrost ni arogancija“ već da on želi da „nakon 20 godina razreši situaciju koju je stvorila Srbija“.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje