Veseli: Zloupotreba službenog položaja neće biti dozvoljena

Na zahtev Demokratskog saveza Kosova, Samoopredeljenja i Alternative Skupština Kosova je održala sednicu na kojoj je raspravljano o slučaju mlalotenice iz Drenasa koju su silovali i nastavnik, a zatim i policijski službenik. Sednici Skupštine o institucionalnoj odgovornosti prethodio je sastanak predsedništva. 

Slučaj silovane devojke iz Drenasa je ozbiljan, a zloupotreba službenog položaja od strane pojedinaca neće biti dozvoljena, kazao je nakon sastanaka u predsedništvu Skupštine Kosova predsednik Kadri Veseli.

“Zloupotreba maloletnika se u spoljnom svetu naziva pedofilijom. Takođe je u ovom slučaju zloupotrebljen službeni položaj. Ovakve stvari nećemo tolerisati. Na današnjoj sednici ćemo raspravljati o tome, kako bismo zaštitili institucije od loših ljudi. Ne mogu da nađem odgovarajuće reči, ali moramo da sačuvamo integritet institucija i mislim da Kosovska Policija obavlja svoj posao odgovorno”, kazao je on.

Poslanica Samoopredeljenja Albulena Haxhiu je kazala da u ovom slučaju mora da postoji institucionalna odgovornost.

“Ovaj događaj mora da pozove na odgovornost, pre svega institucionalnu i ne sme biti izolovan. Poslednjih dana dobili smo informacije da je bilo i drugih slučajeva seksualnog nasilja”, rekla je Haxhiu.

Inače, slučaj silovanja maloletne devojke iz Drenasa poslednjih dana je uzburkao javnost pa je juče održan i protest ispred stanice Policije u Prištini, sa kog su okupljeni zahtevali da se protiv lica koja su zlostavljala devojku preduzmu odgovarajuće mere, zahtevajući smenu direktora Policije Kosova.

 

Izvor: RTK2

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje