Haradinaj: Ni Thaçi ni ja nismo vlasnici Kosova

Premijer Kosova Ramush Haradinaj rekao je da ni predsednik Kosova Hashim Thaçi, ni on nisu “vlasnici Kosova”.

“Mi nismo vlasnici Kosova, gde živi dva miliona ljudi. To je čin proglašenja nezavisnosti. Ako se neko usudi da pregovara o teritoriji Kosova, taj je protiv ustava”, rekao je Haradinaj u intervjuu za televiziju T7.

Haradinaj je uveren da bi sa Beogradom bilo lakše postići dogovor da tema o korekciji granica nije otvorena, jer je to pitanje poremetilo odnose Prištine sa, kako je rekao, prijateljima Kosova.

Haradinaj je govorio i o nedavnoj zajedničkoj večeri u Thaçijevoj kući, kojoj je prisustvovao i albanski premijer Edi Rama.

Večeri su, kaže, prisustvovali njegovi zamenici Bexhet Pacolli i Fatmir Limaj, kao i predsednik parlamenta Kadri Veseli. Tokom večere vođen je “dostojanstven” razgovor, rekao je Haradinaj gostujući u emisiji Presing.

Objasnio je da je taj razgovor inicirao premijer Rama i da je njegova ideja bila da sastanak bude održan u Tirani, ali se, kaže, dogodilo da on bude u Prištini.

“Bio je to oprezan razgovor na poznate teme: takse, dijalog, opcije konačnog rešenja pitanja Kosova. Promene stava nije bilo”, rekao je Haradinaj.

 

(RTK2 / T7)

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje