Veseli: Koalicija sa Haradinajem do kraja mandata

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli rekao je da će koalicija sa premijerom Ramushom Haradinajem opstati do kraja mandata, ali da ga ipak brine “iskrenost i realni patriotizam Ramusha Haradinaja”. U intervjuu za “Info magazin”, Veseli je rekao da je Ramushu Haradinaju dao podršku prilikom njegovog izbora za premijera Kosova i dodao da će tome ostati dosledan.

” U mom životu samo me etika i korektnost drže“, rekao je Veseli.

“I ova koalicija radi dosta toga, ovaj premijer obavlja svoj posao. Donosimo zajedničke odluke. Povećali smo plate u situaciji kada je većina zemalja u okruženju u ekonomskoj krizi. Ja imam jednu brigu: iskrenost i pravi patriotizam Ramusha Haradinaja. Neki, koji ne govore istinu, iskorišćavaju njegovu iskrenost da bi se on suprotstavio partnerstvu sa Zapadom, SAD-om i EU. Mislim da on radi dobar posao, ali u politici ne treba pasti u zamku onih koji bi te sutra ostavili u blato”, rekao je Veseli.

Veseli i Haradinaj su imali suprotne stavove o taksama. Dok je Veseli zatražio suspenziju taksi na 120 dana, Haradinaj insistira da se takse ne ukidaju, što je u suprotnosti zahteva SAD.

 

Izvor: RTK2

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje