Opština Prizren će realizovati tri velika projekta

Opština Prizren ove godine je dobitnik granta za učinak za 2019. godinu od strane Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu zajedno sa SDC/DEMOS u vrijednosti od 246,773 eura.

Ovoj vrijednosti dodaće se iznos sufinansiranja od SIDA-e od 55,323 eura. Ukupna vrijednost ovog granta biće 302,000 eura.

Opština Prizren je saopštila da će ovaj grant iskoristi za investiranje u tri važna projekta u sektoru zdravstva, obrazovanja i bezbjednosti.

“Danas, sa predstavnicima Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SCD/Demos) potpisali smo sporazume o sufinansiranju za korišćenje ovog granta u važnim projektima za našu opštinu i građane, kao što su medicinska oprema (40,000 eura od granta), postavljanje i održavanje sigurnosnih kamera (140,000 eura od granta) i izgradnju novog objekta za djecu (obdanište) u naselju “11. mart” u Prizrenu (122,096 eura od granta), dajući prioritet obrazovanju, zdravlju i bezbjednosti. Opština Prizren će nastaviti da radi sa predanošću za dobro upravljanje budžetskim sredstvima i njihovo korišćenje u korist građana”, navodi se u saopštenju opštine.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje