Veseli: Takse ostaju, narednih dana “mudra rješenja”

Samo nekoliko dana pošto je sam predložio suspenziju takse od 100 odsto koju je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH, predsjednik kosovske skupštine Kadri Veseli kaže da će one ostati na snazi.

Veselji je rekao i da će prištinske vlasti “narednih dana” doneti neka “mudra rješenja”.

On je tokom posjete osnovnoj školi u Uroševcu rekao da su takse uvedene za dobro Kosova i kao način da se zaštite kosovski interesi, prenose prištinski mediji.

Govoreći o eventualnoj suspenziji taksi, Veseli kaže da je to zahtjev SAD i da bi to bila privremena mjera.

Prema njegovim riječima, od ključnog značaja je da Priština i Vašington ni u jednom trenutku nemaju različite pozicije prema Beogradu.

“Moramo biti jedno. Kosovo je mnogo jače u zaštiti teritorije, suvereniteta, i zaustavljanju Zajednice sa izvršnom vlašću, imajući partnere u SAD i EU. Treba da očuvamo ovo partnerstvo i uspećemo, budite sigurni. Budimo mudri. Ja sam siguran da ćemo izaći kao pobjednici. U narednih nekoliko dana biće donijeta mudra rješenja”, rekao je Veseli, prenosi RTK2.

Veseli je inače predao liderima vladajuće koalicije u Prištini pisani prijedlog za supenziju na 120 dana taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, pri čemu Srbiji za to postavlja deset, a BiH sedam uslova.

Prištinski sajt “Zeri” naveo je da je Veseli uputio prijedlog “zarad očuvanja interesa Kosova i partnerstva sa SAD”.

Navodi se da je prethodno dokument dat američkom ambasadoru u Prištini Philipu Kosnettu na sastanku 23. januara kojem je prisustvovao i kosovski premijer Ramush Haradinaj.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje