Pronađeno tijelo u avionu kojim se vozio Emiliano Sala

Komisija za istraživanje avionskih nesreća Ujedinjenog Kraljevstva (AAIB) saopćila je kako je u olupini aviona, kojim su pilot i najskuplje pojačanje u Cardiffovoj historiji Emiliano Sala krenuli iz Francuske za Vels, “uočeno jedno tijelo”.

David Mearns, predvodnik privatne potrage za avionom, finansiranu od ljudi iz svijeta nogometa, saopćio je jučer da je njegov stručni tim pronašao olupinu na dnu La Manchea te da je o tome obavijestio porodicu i AAIB.

Ujedno je najavio kako će dalja saopštenja upravo davati Komisija, koja se danas oglasila.

“Naše plovilo je uputilo daljinski vođeno vozilo da pretraži taj dio morskog dna. Na osnovu analize videosnimaka, istražitelji AAIB-a su na brodu zaključili da se radi o olupini nestalog aviona. ROV je nastavio sa potragom cijele noći, ali dodatne dijelove olupine nije uočio. Nažalost, u videozapisu ROV-a, vidi se jedno tijelo u palom avionu. AAIB sada razmatra naredne korake, u konsultaciji s porodicama pilota i putnika, kao i sa policijom. Slika je pokazala lijevi dio trupa aviona i dio registracije letjelice. Želja nam je da privremeni izveštaj objavimo u roku od mjesec dana otkako se nesreća desila”, navodi se u saopštenju Komisije.

Podsjetimo, nakon što je prvobitna spasilačka operacija za nestalim avionom okončana nakon tri dana potrage, Salina porodica i prijatelji iz svijeta nogometa prikupili su novac za privatnu potragu, koja je i dovela do pronalaženja olupine.

Sala je kobnog 21. januara letio iz Nantesa, u kojem je na kratko bio kako bi se po potpisivanju ugovora sa novim klubom pozdravio s doskorašnjim saigračima.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje