Određen jednomesečni pritvor Zoranu Đokiću iz Peći

Osnovni sud u Peći odredio je pritvor od mesec dana Zoranu Đokiću (48), raseljenom licu iz tog grada, zbog sumnje da je tokom sukoba na Kosovu 1999. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Đokićev advokat Ljubomir Pantović, kazao je za Kontakt Plus, da je njegov klijent tokom saslušanja negirao bilo kakvu vezu sa zločinom za koji se optužuje.

“Dao je puno argumenta koji ukazuju na to da on sa tim događajem nema nikakvu vezu, međutim sud je za sada doneo takvo rešenje. Sledi tužilačka istraga, saslušanje svedoka koji ga terete. Za sada ne znamo ni koliko ih ima, sudeći po zahtevu Tužilaštva za pritvor postoji samo jedan, ali ostavljam rezervu da možda ima još svedoka i videćemo nakon toga šta će tužilac odlučiti. Moje uverenje, na osnovu onoga što sam čuo od Đokića je da on sa tim događajem nema nikakve veze” – istakao je Pantović.

On je napomenuo, da je Đokić do 2015. godine živeo u Kosovskoj Mitrovici gde je radio u više nevladinih organizacija, i čak jedno vreme u Vladi Kosova odnosno Ministarstvu za zajednice i povratak, te da je provera njegove prošlosti rađena mnogo ranije.

“Za mnoga od tih radnih mesta pre prijema u radni odnos vršena je provera kandidata, pa i Zorana Đokića i uvek je dobijao pozitivne provere, što znači da u njegovoj prošlosti nije bilo ničeg lošeg, tako da je ovo prilično iznenađenje da se sada posle gotovo 20 godina on optužuje i u pritvoru je sa jednom ozbiljnom optužbom” – podvukao je Pantović.

Kosovska policija uhapsila je Đokića u petak na administrativnom prelazu Jarinje, a potom je sproveden u Peć.

Pantović je rekao, da u ovom trenutku ne zna gde će Đokić izdržavati meru pritvora, jer to određuje zatvorska služba Kosova, dodajući da će to najverovatnije biti Podujevo, ali isto tako može biti i Gnjilane ili Severna Mitrovica.

Izvor: Kontakt Plus

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje