Srbin, osumnjičen za ratni zločin na Kosovu, odbacio navode tužioca

Zoran Đokić je na saslušanju u Osnovnom sudu u Peći odbacio navode specijalnog tužioca Kosova da je počinio ratni zločin u Peći tokom sukoba 1999. godine, rekao je njegov advokat Ljubomir Pantović.

Sud je prihvatio zahtev tužioca da Đokić ostane u pritvoru do donošenja rešenja, koje će, kako kaže Pantović, odbrani biti uručeno sutra ili eventualno u ponedeljak.

“Tužilac je zatražio da se Đokiću odredi pritvor u trajanju do 30 dana, ali je moj klijent, demantujući optužbe, izneo validne tvrdnje koje pobijaju navode tužioca”, kaže Pantović.

Đokić je uhapšen sinoć na prelazu Jarinje, zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin tokom sukoba na Kosovu. On je uhapšen po poternici Osnovnog suda u Peći, a danas je iz pritvorskog centra u Prištini prebačen u pritvor u Peći, gde će ostati do donošenja rešenja.

Đokić je posle sukoba na Kosovu, kao raseljeno lice, više od 10 godina živeo u Kosovskoj Mitrovici, posle čega se sa porodicom preselio u Beograd. On je sinoć krenuo u Kosovsku Mitrocvicu da sina odvede kod bake za vreme školskog raspusta.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je ovo hapšenje još jedna potvrda da Priština ne namerava da odustane od kampanje zastrašivanja srpskog stanovništva na Kosovu zloupotrebom takozvanih tajnih spiskova osumnjičenih za ratne zločine.

Izvor: Radio Kontakt plus

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje