Kosovo: Haradinaj razrešio dužnosti ministra Rikala

Smena ministra Rikala je uslov opozicione Socijaldemokratske partije da bi glasala na zakon o budžetu za 2019. godinu koji je na dnevnom redu današnje redovne sednice Skupštine Kosova

Premijer Kosova Ramush Haradinaj danas je razrešio dužnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala iz Srpske liste, prenosi Anadolu Agency (AA).

Haradinaj je na Facebooku saopštio vest o razrešenju ministra Rikala, uz tekst da mu se zahvaljuje na saradnji tokom perioda dok je bio aktivan u Vladi Kosova.

“U političkim procesima pred sobom, poštovaću angažovanje svakog. Ministar Rikalo bio je poštovani ministar u Vladi Republike Kosovo. Saradnja s predstavnicima svih zajednica i predstavnicima srpske zajednice nastaviće se nesmetano”, napisao je Haradinaj.

Smena ministra Rikala je uslov opozicione Socijaldemokratske partije da bi glasala na zakon o budžetu za 2019. godinu koji je na dnevnom redu današnje redovne sednice Skupštine Kosova.

Socijaldemokratska partija ima 12 poslanika u Skupštini Kosova, bivših poslanika Pokreta Samoopredeljenje. Bez njihovih glasova vladajuća koalicija nema dovoljan broj glasova za usvajanje zakona o budžetu. Socijaldemokrate smatraju da Rikalo nije prava osoba za vođenje tako važnog sektora, kakva je poljoprivreda.

Od marta prošle godine ministri iz redova Srpske liste su u ostavci, nakon hapšenja Marka Đurića, šefa Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije u Severnoj Mitrovici.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje