Dječak koji je prije tri godine bio na granici života i smrti danas izgleda ovako (FOTO)

Prije tri godine Anja Ringren Loven, žena iz Danske koja se bavi humanitarnim radom, spasila je dječaka iz Nigerije optuženog za vještičarenje, kojeg su roditelji ostavili da na ulici umre od gladi i žeđi.

Mališan je preživljavao hraneći se smećem koje je pronalazio na ulici. Nakon što ga je pronašla, Anja je rekla da je dječak bio u strašnom stanju, s tijelom punim crva i parazita, a nije mogao stajati na nogama.

Kad ga je našla, dala mu je da jede, pije, zamotala ga u deku i odvela na liječenje u bolnicu. Dva dana nakon što je uputila apel putem interneta za pomoć dječaku koji je dobio ime Houp, iz čitavog svijeta je primila donacije u vrijednosti od 1,8 miliona eura.

Anja vodi sirotište za takozvanu vještičiju djecu u Nigeriji. U nekim afričkim plemenima i danas se vjeruje da su neka djeca najveći krivci za siromaštvo u porodici, pa ih označavaju nepodobnim i izbacuju iz društva.

Nakon spašavanja Houpa, Anja svake godine rekreira fotografiju snimljenu prilikom pronalaska dječaka – kada mu je dala keks i vodu iz boce, a takvu je sliku objavila i ove godine tačno na godišnjicu da bi se vidjelo koliko je napredovao od tada.

'294ug924ug42

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje