Courtois o najvećem rivalu: Barcelona će morati prodavati

Belgijski golman Thibaut Courtois (26) govorio je o potencijalnom transferu zemljaka i nekadašnjeg saigrača Edena Hazarda u redove Reala, kao i o transfer politici najvećeg rivala Barcelone.

Sve se češće govori o dolasku najboljeg Chelseajevog igrača na Santiago Bernabeu, ali i o Neymaru pa je sam Courtois dao mišljenje o tome koga bi više volio vidjeti u timu.

“Naravno, uvijek bih izabrao Edena. Jako ga volim, ali jasno je, uprava je ta koja odlučuje. Ne znam, iskreno, šta će se dogoditi. To nije pitanje za mene, već za predsjednika i članove uprave. Real Madrid je ono što vidite sada. Vidi se da imamo kvalitet, ali ponekad jednostavno ne možemo do gola”, rekao je Courtois.

Madridska ekipa je prilično zaostala za Barcelonom, sa kojom će igrati i u polufinalu Kupa kralja, a belgijski golman smatra da će najveći rival uskoro morati početi prodavati svoje vedete.

“Dovoljni smo sami sebi, ne treba gledati druge. Gradimo naš tim. Ko zna da li će i ko biti kažnjen zbog finansijskog fair-playa. Ukoliko znamo da je Barcelona kupila igrača za više od duplo od onoga za šta su prodali Neymara, znači da će morati uskoro prodati igrače kako bi napravili balans”, poručio je Courtois.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje