Ispred očevog objektiva: Prijevremeno rođeni Ryan radi sve što i odrasli muškarci

Maleni Ryan koji je rođen devet sedmica prije vremena težio je samo 1.360 grama, u inkubatoru je po rođenju proveo šest sedmica, a njegovim roditeljima se činilo da to traje vječno.

Njegov otac Matt Macmillan odlučio je postaviti fotografije svog sina i objasniti ljudima kako prerano rođenje ne mora značiti apsolutno ništa te da njegov sin može raditi sve što i odrasli muškarci, brijati se, kositi, dizati tegove, ići na posao i pecati.

Naime, sve ovo ovaj ponosni tata uradio je uz pomoć Photoshopa.

“Svako snimanje trajalo je petnaestak minuta, a većina posla je u postavljanju scene i uređivanju u Photoshopu. Prvo sam morao napraviti rekvizite i pronaći odjeću za većinu fotografija. Sljedeći korak bio je postavljanje scene, kadriranje i postavljanje osvjetljenja”, objasnio je Macmillan postupak fotografiranja.

Macmillan je objasnio i kako mu je u ovom poslu mnogo pomogla njegova supruga tako što bi bebu stavljala u određeni položaj i držala neke rekvizite, a nakon snimanja između stotinu fotografija birala bi najbolje.

“Drago mi je da se ljudima sviđaju fotografije. Većina ih smatra duhovitim iako je bilo onih koji su se plašili za Ryanovu sigurnost. Onda sam morao objašnjavati kako je sva opasnost zapravo došla iz Photoshopa i da je on uvijek bio čuvan te da nikada nije bio ni u kakvoj opasnosti”, napisao je Matt.

Rekao je kako jedva čeka da Ryan napuni 18 godina i da mu kaže šta misli o fotografijama, a svim roditeljima koji su dobili prijevremeno rođenu bebu dao je tri savjeta: da budu strpljivi, pozitivni i da traže podršku.

(Klix)

beba2beba3beba4beba5beba6

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje