Porodica Michaela Jacksona pokušat će spriječiti premijeru dokumentarca o preminulom pjevaču

Članovi porodice preminule pop ikone Michaela Jacksona saopštili su da će na sve načine pokušati spriječiti premijeru dokumentarnog filma “Leaving Neverland” koji govori o privatnom životu muzičara, sa posebnom pažnjom na dugogodišnje seksualno nasilje koje je sprovođeno nad Michaelovom usvojenom djecom.

Pjevač je tokom posljednjih 15 godina često dovođen u vezu sa događajima koji su se zbivali iz zidova njegove kuće “užasa” kako su je često u medijima nazivali oni koji su imali dodira sa mračnom životnom stranom poznatog muzičara. Kako prenose američki mediji, porodica Michaela Jacksona angažovala je nekoliko advokata koji će pokušati sudskim putem spriječiti emitovanje pomenutog dokumentarca čija se premijera očekuje uskoro na “Sundance Film Festivalu”.

Kako bi prikazao pravu istinu i skinuo “ljagu” sa imena Michaela Jacksona, njegov nećak, Taj Jackson pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstava koja će biti iskorištena za snimanje kontra-filma koji će pokazati pravu istinu o Michaelu Jacksonu.

-Porodico Michaela Jacksona, evo nas ponov zajedno, 10 godina nakon njegove smrti. Znamo koliko će biti teška ova godina za sve nas. Umjesto da dostojanstveno obilježimo godišnjicu smrti, primorani smo njegovu mnogobrojnu publiku upoznati sa pravom istinom. Sve je na nama, fanovima, prijateljima i porodici. Smatramo da je desetogodišnja istraga koju je sprovodio FBI kao i mnogi drugi “istražitelji” i više nego dovoljna. Najgora stvar koju možemo učiniti je da sve prepustimo slučaju- saopštio je Taj Jackson.

Podsjetimo, u dvočasovnom dokumentarcu koji bi uskoro trebao doživjeti premijeru, dvojica Michaelovih usvojenih sinova Wade Robson i James Safechuck govore o sumornom razdoblju njihovih života. Robson koji je 2005. godine svjedočio pred sudom o tome kako ga Michael nikada nije seksualno uznemiravao, na kraju je promijenio svoju priču te je 2016. godine šokirao javnost svojim iskazom. On je tada pred sudskim vijećem saopštio kako je proživio sedmogodišnju torturu tokom koje ga je poznati pjevač nekoliko puta silovao.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje