Thaçi: Odlazak saboraca u Hag dokaz plemenitosti i pravednosti borbe OVK

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi izjavio je da je odlazak dvojice bivših komandanata Oslobodilačke vojske kosova (OVK) da daju izjavu pred Specijalnim tužilaštvom dokaz plemenitosti i pravednosti borbe OVK.

Redovnim avionskim linijama za Hag juče su otputovali bivši komandanti operativnih zona OVK Drenice i Lapa Sami Lushtaku i Rustem Mustafa Remi.

Thaçi je na svom Facebook-u naveo da Kosovo vjeruje u čistotu borbe OVK i u pravdu.

„Svestan sam da mnoge nepravilnosti nisu dobile odgovor, ni od domaće niti medjunarodne pravde, kao što je ubistvo 13.500 albanskih civila, više od 400 masakra, silovanja 20.000 albanskih žena, na hiljade još nestalih, etničko čišćenje oko milion Albanaca. Ali sa punim pravom kažem da zločini ne zastarevaju i da će odgovorni izaći pred lice pravde“, naveo je Thaçi.

Dodao je da odlazak na davanje izjave generala OVK Samija Lushtakua i Rustema Mustafe, još jednom dokazuje plemenitosti i pravednosti borbe naroda Kosova i OVK.

„Kao vaš saborac i predsjednik zemlje imamo puno povjerenje u vrijednosti za koje smo se borili. Zajedno smo dobili mnoge bitke, slobodu i nezavisnost Kosova. Zajedno i ponosno dobićemo i sledeće izazove“, napisao je Thaçi.

Rustem Mustafa Remi je na aerodromu u Prištini izjavio da će uvek odgovarati pred pravdom i ponovio da je nevin.

„Odgovaram na poziv Specijalnog suda za navode Dika Martija. Ja idem u svojstvu svedoka i osumnjičenog. Mi smo nevini. Danas smo se sreli sa premijerom Ramušom Haradinajem i bili u kontaktu sa predsednikom Thaçijem“, rekao je Mustafa.

Sami Lushtaku je na Facebook-u napisao: „Branio sam i braniću istinu, pravičnu borbu OVK“.

On je rekao da bi mu bilo krivo da nije pozvan u Hag.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje