Pavel Nedved ima 46 godina, ali i dalje igra takmičarski nogomet

Četrnaest godina nakon što je osvojio Zlatnu loptu, legendarni Pavel Nedved i dalje izgleda konkurentno i snažno u dobi od 46 godina.

Nedved, koji je 2009. godine svoje kopačke okačio o klin nakon što je upisao 247 nastupa za Juventus, vratio se iz penzije prošle godine, igrajući zajedno sa svojim sinom za češki amaterski klub Skalna.

Karijeru je počeo upravo u ovom klubu s pet godina i igrao je za njihove mlađe selekcije osam uspješnih godina.

Skalna je u septembru potvrdila dolazak Nedveda na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, zajedno s fotografijom na kojoj je Čeh potpisuje ugovor.

Tada su potvrdili da su ga doveli, ali zbog obaveza na poziciji potpredsjednika Juventusa češki klub nije bio siguran kada će Nedved i debitovati. Međutim, on je debitovao mjesec dana kasnije u pobjedi 4:1.

Podsjetimo, Nedved je imao spektakularna 18 godina dugu karijeru u kojoj je odigrao 91 utakmicu za reprezentaciju Češke, a igrao je za Juventus, Lazio i Spartu iz Praga.

Osvajač Zlatne lopte bio je jedan od najvećih svoje generacije, a bio je u ekipi s mnogim drugim igračima svjetske klase, uključujući Alessandra Del Piera, Liliana Thurama i Gianluigija Buffona.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje