Ova majka nije prala kosu godinu dana, evo kako sada izgleda (FOTO)

Kako izgleda kosa kada je godinu dana ne perete šamponom ni regeneratorom? Upravo to je pokazala 28-godišnja majka dvoje dece iz Australije koja je odlučila da prestane da koristi ove proizvode zbog raznih „štetnih sastojaka“ koji se u njima nalaze.

Zar nije čudno da prilikom tuširanja i pranja kose moramo da koristimo istovremeno čak tri različita proizvoda? I jesu li nam oni zaista potrebni ili smo naučeni na to da bismo više trošili i kupovali, zapitala se Virdžinija Tapskot na svom blogu.

kosa-pranje-616x821.jpg

Iskustvo je ovu majku naučilo da ne postoji ništa u njenu svakodnevnom životu što radi, a što se ne može isprati toplom vodom i sodom bikarbonom. Šamponiranje kose uklanja prirodna ulja s vlasi i temena, što podstiče na veću proizvodnju masnoće. Što češće šamponirate kosu, to telo prizvodi više prirodnih ulja kako bi zaštitilo teme. I nađete se u začaranom krugu masne kose.

Što šampon koji koristite više peni na vašem temenu, to sadrži više sastojaka. Soda bikarbona takođe uklanja masnoću s korena dlake pa je Virdžinija često kombinovala masku sa sodom, bananom i sirovim jajetom koju je stavljala na kosu kako bi je „nahranila“.

„Prestala sam da koristim šamponom za kosu i niko nije umro!“, napisala je ona na svom blogu.

Otkrila je i da njena kosa ne miriše na ruže, ali i ne smrdi na ukiseljeno mlijeko. „Miriše kao kosa“.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje