Ministar kulture poziva policiju i carinu da zabrane Ceci ulazak na Kosovo

Novi Sad, 14. januara 2015 - Pevacica Svetlana Ceca Raznatovic nastupa na Trgu slobode. Proslavi Nove godine po Julijanskom kalendaru u Novom Sadu prisustvovalo je vise 60.000 ljudi. Grad Novi Sad je po tradiciji organizovao docek Srpske nove godine na centralnom gradskom Trgu slobode ispred Gradske kuce. U programu proslave ucestvovao je novosadski Old Timers bend, nakon koga su na binu ispred Gradske kuce izasli trubaci, da bi 30-ak minuta pre ponoci poceo nastup zvezde veceri Svetlane Cece Raxnatovic. Tacno u ponoc dolazak Nove godine po Julijanskom kalendaru obelezen je velicanstvenim 15-minutnim vatrometom. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb

Ministar kulture, Kujtim Gashi na pitanje da li je Ceca dobila dozvolu od ministarstva kojeg upravlja, da održi koncert u sjevernom djelu Mitrovice, on je odgovorio listu “Express” da pjevačica nije dobila dozvolu i, prema njegovim riječima, njen ulazak biće zabranjen.

Koncert je zakazan za danas u podne, a najavljeno je da će se održati ispred studentskog doma u Sjevernoj Mitrovici.

“Ministarstvo poziva carinu i policiju da ne dozvole održavanje koncerta te vrste,” rekao je Gashi.

Dolazak Cece u Mitrovicu najavljen je kao podrška studentima, ali i drugim građanima, koji protestuju zbog uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje