Haxhiu: Na Kosovu nema volje za borbu protiv korupcije

Na Kosovu nema volje za borbu protiv korupcije, izjavila je danas poslanica Albulena Haxhiu, predsednica Komisije za zakonodavstvo Skupštine Kosova.

Haxhiu je u razgovoru sa studentima u okviru “Nedelje protiv korupcije”, ocenila i da je Kosovu potreban antimafijaški zakon, javlja Anadolu Agency.

Na debati sa studentima Pravnog fakulteta, koju su organizovale nevladine organizacije Pokret FOL (Govori) i “Demokratija plus” poslanica Haxhiu je ocenila da je korupcija jedna od najnegativnijih pojava u društvu i najveća prepreka ekonomskom razvoju zemlje.

“Naprimer, u mnogo slučajeva kada smo se susreli sa različitim investitorima oni su nam rekli da kada su došli na Kosovo da investiraju suočili su se sa zahtevom za mito. Znači, za investiranje na Kosovu tražene su im pare”, kaže Haxhiu.

Haxhiu, inače, poslanica opozicionog Pokreta Samoopredeljenje iznela je i podatak da je prema istraživanju svetske organizacije Transparency Internacionale, koja korupciju definiše kao korišćenje službene pozicije za lične nezakonite koristi, Kosovo na 85. mestu sa 39 poena.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje