Haradinaj najavio mogućnost odlaska vlasnika KEDS-a sa Kosova

Kosovski premijer, Ramush Haradinaj najavio je da se KEDS istražuje zbog čestih restrikcija struje.

On je naveo da se prvo sastao sa visokim zvaničnicima KEDS-a, KOSTT-a, KEK-a i RUE, zbog dugih prekida električne energije.

Premijer je bio jasan na zajedničkom sastanku da se neće tolerisati da zbog defekta građani nemaju struju satima.

“Pozvao sam ih prije tri dana zbog prekida električne energije, jer je postojala neka praksa da se krivica prebacuje na drugoga. Zato sam pozvao zvaničnike iz KEDS-a i onih koji su došli iz Ankare i Istanbula, ali i one sa Kosova. Zatim sam pozvao i KEK, KOSTT, tu su bili zvaničnici i iz RUE, dakle, svi su bili tu.”

“Razgovarali smo o tome kako da pristupe radu. KEDS treba biti oprezan, jer ga ugovor obavezuje da snabdeva električnom energijom. Ne ide da građani nemaju struju satima zbog jednog kvara. Obaveze moraju ispuniti”, izjavio je Haradinaj.

Zatim je naveo da se ovim pitanje bavi Policija Kosova i Državno tužilaštvo.

“Nisam bio na vlasti kada je potpisan ovaj sporazum, ili kada se privatizovala distribucija. Od kada sam preuzeo obavezu, poštovao sam ih, ali sam tražio da i oni mene poštuju”.

“Ako nema poštovanja odnosi se kvare, jer ne mogu da prečutim činjenicu da u mojoj zemlji nema struje satima. Čuo sam da postoji i interes tužilaštva i policije, zbog tih prekida. Ako se eventualno pojave problemi, treba se preispitati ovaj odnos”, rekao je premijer Insajderu.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje