Srbija se opravdava zbog nesaradnje s Kosovom u slučaju Ivanović

Ministarka pravde Srbije, Nela Kuburović je rekla da je Kosovo odbilo da sprovodi istražne radnje zajedno sa Beogradom u vezi sa ubistvom političara Olivera Ivanovića.

U međuvremenu, Kancelarija glavnog tužioca Kosova, jučer je putem saopštenja objasnila ovu izjavu, negirajući izjavu ministarke Kuburović, piše “Lajmi”.

“Državno tužilaštvo, nakon događaja na sjeveru Kosova, podnijelo je nekoliko zahtjeva nadležnim organima Republike Srbije za međunarodnu pravnu saradnju, ali do sada smo dobili samo neke informacije, koje nisu od suštinskog značaja za rasvjetljivanje tog slučaja, pošto još nismo dobili odgovore na IMEI, SMS, kartografiju, kao i ulaz/izlaz”, navedeno je u saopštenju Kancelarija glavnog tužioca.

Dalje se navodi u tom saopštenju, da je optuženi Milan Radoičić saslušan od strane državnih organa Srbije, bez zahtjeva Državnog tužilaštva Republike Kosovo.

U vezi tog odgovora, ponovo je reagovala ministarka pravde Srbije, Nela Kuburović, tvrdeći da Srbija konstantno odgovara na zahtjeve Kosova u vezi pomenutog slučaja.

“Tužilaštvo organizovanog kriminala je pondijelo tri zahtjeva za uzajamnu pravnu pomoć u Prištini – 16. januara, 26. januara i 14. februara. I danas, 10 mjeseci nakon podnošenja zahtjeva, kosovsko tužilaštvo nije odgovorilo u potpunosti, već delimično na određene zahtjeve”, rekla je Kuburuvoć, aludirajući na medijsko saopštenje Kancelarije glavnog državnog tužioca Kosova.

Prema njenim riječima, Srbija je odgovorila na sve zahtjeve Državnog tužilaštva Kosova u vezi sa saradnjom radi razjašnjavanja slučaja ubistva Ivanovića.

“Uzimajući u obzir jedne od zamolnica podnijete od strane Prištine u Beogradu, ona je sadržala više različitih zahtjeva, koji su bili nejasni i neprecizni. Zato je još u toku postupanje po njima. Međutim i to će brzo biti završeno”, izjavila je Kuburovićeva.

Ona je takođe navela da je Srbija spremna da i dalje odgovara na sve zahtjeve Kosova i da je Srbija čekala osam mjeseci da dobije informacije o traženim dokazima.

Izvor: Lajmi.net

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje