Bivša misica Moskve prešla na islam i udala se za kralja Muhameda

Bivša Miss Moskve postala je nova kraljica Malezije nakon što je prešla na islam i udala se za njihovog kralja Muhameda V, koji se na prijestolju nalazi od 2016.

Bivša Miss Moskve postala je nova kraljica Malezije nakon što je prešla na islam i udala se za njihovog kralja Muhamada V, koji se na prijestolju nalazi od 2016.

Oksana Voevodina ima 25 godina, a od svog je supruga mlađa čak 24 godine. Nakon što je 2015. osvojila titulu Miss Moskve, radila je kao model u Kini i Tajlandu pa se pretpostavlja da se par tako i upoznao.

O Oksani se ne zna puno, osim da joj je otac ljekar, a malezijski mediji nagađaju da je prije udaje za kralja već jednom bila u braku budući da je na takmičenju za Miss koristila prezime Voevodina umjesto prezimena svog oca (Gorbatenko).
Vjenčanje je održano 22. novembra u Moskvi. Mladoženja je bio odjeven u tradicionalnu malezijsku odjeću, dok je mlada nosila običnu vjenčanicu. Kasnije je na društvenim mrežama objavila fotku na kojoj nosi hidžab.

Nekoliko mjeseci prije vjenčanja mlada je prešla na islam, a na vjenčanju se jela halal hrana i nije bilo alkohola. Također je uzela muslimansko ime Rihana i sad će se zvati Rihana Oksana Gorbatenko, pišu mediji iz Kuala Lumpura.

– Mislim da muškarac mora biti glava porodice i mora zarađivati više nego žena – otkrila je bivša misica svoje stavove.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje