Albanska policija potvrdila prelaz Gruevskog preko Albanije

Albanska policija se oglasila u vezi s navodima o prelasku bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog preko njene granice, zvanično potvrđujući da je napustio granični prelaz Hani i Hotit u Skadru.

U saopćenju Generalne direkcije albanske policije navodi se da je Gruevski tom prilikom koristio vozilo koje je bilo u vlasništvu mađarske ambasade u Tirani.

“Odjeljenje za granicu i migraciju pri Državnoj policiji obavijestilo nas je da je Nikola Gruevski 11. 11. 2018. godine napustio teritoriju Republike Albanije na graničnom prijelazu Hani i Hotit prema Crnoj Gori, kao putnik u vozilu registarskih tablica CD1013A, u vlasništvu mađarske ambasade u Tirani”, navodi se u saopćenju.

U saopćenju se dodaje i da 11. novembra 2018. godine nije postojala potjernica za hapšenje Gruevskog, napominjući da je Interpol iz Skoplja 13. novembra informisao Interpol u Tirani o međunarodnom nalogu za hapšenje bivšeg premijera Makedonije.

Podsjetimo, Gruevskog potražuju zbog toga što se nije u roku javio na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen u slučaju kupovine blindiranog Mercedesa koji je koštao blizu 600 hiljada eura. On posljednjh dana nije bio dostupan makedonskom pravosuđu da bi mu se uručio poziv.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje