Stigla nova zabrana za Kosovo: U Indiji ne može

Nakon što se Španija “predomislila” pa dozvolila kosovskim sportistima da se takmiče s državnim obeležjima, iz Indije stiže nova zabrana.

Podsjetimo, Španija je početkom novembra zabranila kosovskim karatistima da se takmiče uz državna obeležja. Međutim, takva odluka preinačena je u novu, koja dozvoljava kosovskim sportistima da ubuduće na svjetskim takmičenjima koja se održavaju u toj zemlji koriste simbole, zastavu i himnu.

To je navedeno u zajedničkoj izjavi Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Nacionalnog olimpijskog komiteta Španije (NOK).

Danas već stiže nova vijest: sada je Indija odbila da kosovskim sportistima omogući nastup na svojoj teritoriji. Kako je potvrđeno za B92 iz Bokserskog saveza Srbije, Indija nije odobrila vize ženskoj bokserskoj reprezentaciji Kosova za nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu za žene.

Indija je jedna od svj0etskih sila uz Rusiju, Kinu i Brazil koje nisu priznale nezavisnost Kosova, kao ni Španija koja se zbog sopstvene situacije sa Katalonijom, koja teži ka nezavisnosti, snažno protivi nezavisnosti Kosova.

U aprilu ove godine španski predsjednik Marijano Rahoj “okrenuo je naglavačke” Brisel, kada je odbio da stavi svoj potpis na zajedničku deklaraciju koja je trebalo da bude objavljena tokom samita EU – Zapadni Balkan u Sofiji.

Prethodno je španski “Pais“ preneo da je Španija stavila veto na predlog teksta zajedničke deklaracije, s ciljem da se ime i potpis Rahoja ne nađu u istom dokumentu i na istom nivou sa predstavnikom teritorije čiju državnost Španija nije priznala.

Rahoj na kraju nije ni otišao na taj samit, a Španija je bila predstavljena na nižem diplomatskom nivou.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje