Thaçi: Sastanak sa Putinom veliko postignuće

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi je rekao da je sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nedostajao Kosovu na međunarodnoj sceni i da je to “veliko dostignuće”.

Thaçi je rekao da stav Rusije prema Kosovu treba da se menja i da je sastanak sa ruskim predsjednikom bio razumljiv u tom pravcu.

“Bio je korektan sastanak, normalan, bez nekog posredovanja. Ovo je prvi sastanak između Kosova i Rusije na institucionalnom nivou. Mislim da je ovo korak napred u odnosima sa Rusijom. To je dobro za obe zemlje, za mir i stabilnost ubuduće”, rekao je predsjednik Thaçi za Klan Kosova, prenosi RTK2.

“Mi nismo razgovarali o konkretnim stvarima, detaljima, razgovarali smo o opštim aspektima i mogućnosti da Rusija menja svoj stav prema Kosovu. Putin je istakao da je ovo osetljivo pitanje. Naglasio sam da nismo ni prijatelji ni neprijatelji, ali možemo da imamo normalne i korektne odnose kao i ostale zemlje sa Rusijiom. Smatram da je ovo veliki korak za kosovsku diplomatiju. Sa raznim diplomatama smo razgovarali kako bi ovaj sastanak bio od interesa i on se desio”, istakao je Thaçi.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje