Supruga Mihaela Šumahera konačno progovorila o njegovom stanju

Mihael Šumaher (Michael Schumacher), sedmostruki svjetski prvak u Formuli 1, doživio je 2013. tešku nesreću na skijanju. Oporavak čuvenog sportiste traje, a prema pisanju mnogih svjetskih medija, još je neizvjesno hoće li se on ikada oporaviti.

Njegova porodica se izuzetno rijetko oglašavala sve ovo vrijeme, a sada je njegova supruga Korina Šumaher (Corinna Schumacher) riješila da iznese mišljenje.

– Svi znamo da je Mihael borac i da neće odustati – rekla je za njemački “Bunte” Korina (49), koja je sa Šumaherom 23 godine u braku. Osvrnula se i na pjesmu koju je napisao njemački muzičar Saša Heršenbah (Sascha Herchenbach) u čast njenog supruga, a koja nosi naziv “Rođen da se bori”.

– Želim da ti iskreno zahvalim na tvojoj poruci i predivnom poklonu koji nam je pomogao tokom teških trenutaka. Sjajno je primiti toliko divnih želja i riječi, koje su snažna podrška našoj porodici – istakla je ona.

Saša je pjesmu snimio u decembru 2014., godinu nakon nesreće.

Sedmostruki svjetski šampion Formule u francuskom Meribelu je prilikom pada udario glavom u stijenu. Doživio je tešku povredu, a činjenica je da je nosio kacigu koja mu je spasila život.

On je ubrzo nakon nesreće prebačen u bolnicu u Grenoblu, gdje je hitno operiran, šest mjeseci je proveo u komi, a zatim je prebačen u bolnicu u Lozani, da bi 2014. prešao na kućno liječenje u švicarskom Glandu.

Njegov oporavak prate dobre i loše faze, a njegovi poštovaoci su, poput Korine, veoma optimistični u krajnji ishod liječenja.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje