Šale na račun premijera: Da bi postao ministar trebaš biti optužen

Nedavno imenovan ministar za unutrašnje poslove Kosova, Ekrem Mustafa, ima optužnicu. Ali izgleda da to nije “vijest” za građane, jer su siti takvih skandala. Mustafa je samo povećao broj zvaničnika u Haradinajevoj vladi koji su optuženi za različita krivična djela, kao: zloupotreba službenog položaja, posjedovanje oružja i nezakonito zapošljavanje, piše list Gazeta Express.

Premijer, Ramush Haradinaj, kada bude upitan da li će razriješiti osobe na visokim pozicijama koje su optužene, on kaže da ministre ne određuje on, već partije sa kojima je u koaliciji. Međutim, i iz njegove partije, Alijanse za budućnost Kosova, jedan od ministara ima optužnicu, Pal Lekaj.

U petak je list Express objavio da je Ekrem Mustafa u sudskom procesu. A građani su pisali na društvenim mrežama da bi se u normalnoj vladi trebao razriješiti, ali izgleda da su građani siti takvih skandala. Čak su se takvi skandali pretvorili u šale – da bi postao ministar u ovoj vladi trebaš biti optužen.

Na internetu počela je kružiti fotografija sa natpisom: ČESTITKE! Svaki treći ministar ove vlade ima optužnicu!

46159243-2217639315175201-5120966417000169472-n_1541933743-3989302.png

Haradinajeva vlada sa Ekremom Mustafom ima sedam ministara koji imaju optužnice.

Endrit Shala je imenovan na poziciji ministra trgovine i industrije, koji takođe ima optužnicu.

Još 5 drugih visokih zvaničnika u vladi koji imaju optužnice, počevši od zamjenika premijera, Dardana Gashija, ministra infrastrukture, Pala Lekaja, ministra BSK-a, Rrustema Berishe i ministra inovacija Besima Beqaja, ministra ekonomskog razvoja, Valdrina Lluke. Lluka je proglašen nevinim od strane Osnovnog suda u Prištini, ali predmet je poslat Apelacionom sudu, prenosi Express.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje