Potpredsjednik Skupštine kaže da pola Kosova prima penziju

Potpredsjednik Skupštine Kosov, Xhavit Haliti kaže da je trenutno teško garantovati bezbjednost na Kosovu bez NATO-a. Prema njegovim riječima, vojska je ustavna, a država Kosovo nema dovoljno budžeta za vojsku, jer kako kaže on, pola Kosova prima penziju.

Xhavit Haliti iz Demokratske partije Kosova kaže da Kosovo ne može formirati konkurentsku vojsku, samo manju operativnu vojsku koja će braniti vojsku, ali prema njegovim riječima, biće teško garantovati bezbjednost na Kosovu bez prisustva NATO-a.

On je za pritštinski list “KosovaPress” govorio i o radu Skupštine.

On kaže da Skupština jedva održava sjednice zbog odsustva poslanika, ali i kada se održe koristi se jezik koji ne bi trebalo da se koristi u Skupštini i može da se zaobiđe. Međutim, prošle sjedmice, upravo je Haliti “strogo” odgovorio premijeru Haradinaju kada mu je rekao da se ponovi glasanje. “Ti gledaj svoja posla. Ti predstavljaš zakon, ja ću pratiti procedure i ti ne možeš da mi kažeš da li poštujem procedure ili ne, gledaj svoja posla”, rekao je Haliti Haradinaju.

Što se tiče čestog bojkota rada skupštine od strane opozicije, Haliti kaže da im ne smeta da nastave sa usvajanjem zakona.

Ipak, kaže, da opozicija treba da bude u sali, bar u prvom djelu sjednice.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje