Srpska lista: Ukinuti dodatni porez na srpske proizvode

?

Srpska lista zahteva momentalno povlačenje štetnih mera i poreza od 10% na proizvode iz centralne Srbije koje je usvojila Vlada Kosova ocenivši da takve mere najdirektnije ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu, zbog povećanja cena osnovnih životnih namirnica.

Naše delovanje u prištinskom parlamentu biće od sada u potpunosti opoziciono, nećemo podržavati vladine pregloge, a podržaćemo svaki predlog za rušenje vlade zbog ovakvih mera i odnosa vlasti prema našim interesima, prema Srbiji i regionu, saopšteno je iz Srpske liste.

“Ne tražimo ništa novo već zahtevamo poštovanje postojećeg CEFTA sporazuma, konačni početak primene briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština i drugih obaveza prema srpskom narodu na Kosovu i svima u regionu,”- saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista će, ukoliko se protivpravne mere Prištine ne povuku, građane pozvati na mirne proteste.

“Srpska lista je prinuđena da se odluči na ovakav vid političkog delovanja kako bi zaštitila vitalne interese građana srpske nacionalnosti, koji već trpe veliku štetu zbog protivpravnog delovanja Prištine.”

Srbi na Kosovu ne mogu i ne žele da budu taoci neodgovornih albanskih predstavnika i njihove demagoške i hirovite borbe za sopstveni politički opstanak, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Podjeli

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje