Za koje zemlje je objavljeno da su povukle priznanje Kosova?

Od početka novembra priznanje nezavisnog Kosova povukle su tri zemlje – Granada, Komonvelt Dominika i Unija Komora, tvrdi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Zemljama Unija Komora, Granada, Komonvelt Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto zajedničko je jedno – povlačenje priznanja nezavisnog Kosova.

To kaže Ivica Dačić. Međutim, kosovski zvaničnici imaju drugačiji stav.

Nakon svake vijesti o povlačenju prethodnog priznanja Kosova kao nezavisne države oglasili bi se i zvaničnici vlade Kosova demantujući te navode.

Ministar inostranih poslova Kosova Behgjet Pacolli vijesti o povlačenju priznanja Kosova komentarisao je kao „izmišljotine“, „falsifikate” i “klevete”.

Tako je bilo kada je Ivica Dačić izjavio da je Liberija povukla priznanje Kosova.

„Upravo sam razgovarao sa Vladom Liberije i potvrdili su mi da Liberija nije povukla priznanje Kosova. Vijesti i nota koju šire srpski mediji su lažne i dio pokušaja ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da širi lažne vijesti“, napisao je tada Pacolli na svom Tviter nalogu.

Slično saopštenje osvanulo je na Tviter nalogu Ministarstva spoljnih poslova Kosova 2. novembra kada je Dačić saopštio da je Komonvelt Dominika povuklo priznanje Kosova kao nezavisne države.

Kao i nakon slučaja povlačenja Papua Nove Gvineje.

„Klevete Dačića se sada smatraju odvratnim, posebno nakon slučaja Liberije, Gvineje Bisao, Gane. Kosovo će u narednim danima putem diplomatskih kanala sve ovo potvrditi i nastaviće nezaustavljivo da jača i konsoliduje se kao država, želeo to Beograd ili ne“, saopštio je tada Pacolli.

Nije ni srpska strana bila nema na demante kosovskih predstavnika.

“Ja bih molio neka oni pokažu drugačije note ako ih imaju, koje su validne. Svako može da napiše pismo. Ja ne tvitujem, ja vam pokazujem papire. Neka pokaže Pacolli”, poručio je jednom prilikom Ivica Dačić.

Podjeli

1 komentar

  1. Ne treba se Obzirati na te Srpske Lazi, njihova Lazljiva Propaganda je na Vrhu svetskih Lazi…Sad su se Uzeli Crne Gore, Najvaznije da su Obicna nula, i tu na Balkanu, i u Evropi a i u Svijetu..Zalosna im je Evropska Slika..Tamo gde smo kao Jugosloveni imali Respekt i Postovanje(maltene nas Sluzili)Oni sada Koriste to^^Blagostanje!! sto im je S.Milosevic Priustio,,,najveci Peraci , ulica i WC u Poljsku, Slovacku i Cesku..

Ostavi odgovor

Please enter your comment!
Molimo vas upišite vaše ime ovdje